• Προσοχή! Οι μαθητές που έχουν γεννηθεί το έτος 2003, πρέπει να καταθέσουν αίτηση στη στρατολογία το χρονικό διάστημα από 2/1/2021 έως και 31/3/2021. Πατήστε το σύνδεσμο εδώ για περισόττερες πληροφορίες. 

   
 • ΝΕΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ  ΔΕΥΤΕΡΑ 7/12/2020. ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ "ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ"

   
   

This Site  

   

Login Form  

   

Παράθυρο Στο Σύμπαν 2012-2013

Details

 • Star_poster_2 small.jpg
  big image
  Star_poster_2 small.jpg
 • image_1.JPG
  big image
  image_1.JPG
 

Κάθε χρόνο αποδεικνύεται ότι η Αστρονομία είναι ένα από τα πιο αγαπητά θέματα των μαθητών. Όχι μόνο μέσα από το μάθημα επιλογής της Β΄ Λυκείου «Αστρονομία και Στοιχεία Διαστημικής», αλλά και μέσα από τη συμμετοχή τους σε κάθε project και Πρόγραμμα που έχει ως κεντρικό θέμα την Αστρονομία.

    Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2012-2013, το 1ο ΓΕΛ Νίκαιας υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία από κοινού με το Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο το Πρόγραμμα «ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ» με υπεύθυνους καθηγητές τον Δρ. Σ. Τσαντίλα και την Κ. Πατατούκου. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου:

Βουδιγάρη Τ., Βούλγαρη Μ., Γόββα Σ., Δράζου Μ., Ηλιάδης Φ., Καράκαλος Η., Λεμονής Κ., Μπαρκά Χ., Παπαϊωάννου Κ., Σιούλας Κ., Σταυρίδου Ε., Σταφυλοπάτης Μ., Τσίκλος Β., Τσιτλακίδης Α., Χερουβής Κ.

Στη διάρκεια του έτους οι μαθητές προετοίμασαν εργασίες υψηλής επιστημονικής ποιότητας όπως:

α. Ο Δίας και οι δορυφόροι του.

β. Ζωή και θάνατος των άστρων.

γ. Υπάρχει Μαύρη Τρύπα στο κέντρο του Γαλαξία μας;

Πραγματοποιήθηκαν 2 επισκέψεις:

α. Στο Ευγενίδειο Πλανητάριο

β. Στο Γεροσταθοπούλειο Πανεπιστημιακό Τηλεσκόπιο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές με τη βοήθεια του Δρ. Γαζέα, φωτογράφησαν τον πλανήτη Δία.

    Έγινε παρουσίαση του Προγράμματος στο Δημαρχείο Νίκαιας ? Ρέντη όπου εκτός από τις εργασίες των μαθητών, δόθηκε και ομιλία της Επίκουρου Καθηγήτριας Δρ. Ελένης Λιβανίου-Ροβίθη. Επίσης, παρέστησαν και άλλοι προσκεκλημένοι καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν πολύ μεγάλη καθώς υπήρξε και μεγάλη συμμετοχή από κόσμο που την παρακολούθησε.

    Βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι μαθητές έχουν εντυπωσιακές ικανότητες που σε περιβάλλον ελεύθερης και δημιουργικής έκφρασης μπορούν να τις αναπτύξουν πολύ περισσότερο από ότι εντός του καθημερινού ωρολογίου προγράμματος. Επιπλέον, φαίνεται ότι οι μαθητές αγαπούν ιδιαίτερα την Αστρονομία, παρόλο που ως μάθημα επιλογής πολλές φορές δεν διδάσκεται στα σχολεία λόγω του ότι χαρακτηρίζεται «δύσκολο» και υψηλών απαιτήσεων. 

 

 

   

ΝΕΑ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ  

   

Ο ΚΑΙΡΟΣ  

   
© 1o ΓΕΛ ΝΙΚΑΙΑΣ