• Προσοχή! Οι μαθητές που έχουν γεννηθεί το έτος 2003, πρέπει να καταθέσουν αίτηση στη στρατολογία το χρονικό διάστημα από 2/1/2021 έως και 31/3/2021. Πατήστε το σύνδεσμο εδώ για περισόττερες πληροφορίες. 

     
  • ΝΕΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ  ΔΕΥΤΕΡΑ 7/12/2020. ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ "ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ"

     
   

This Site  

   

Login Form  

   

Οδηγίες και ανακοινώσεις για εξ αποστάσεως

Details

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,


Σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ (151977/2020) το διαδικτυακό μάθημα θα διαρκεί 40 λεπτά, και το ωράριο που θα ακολουθήσουμε στη σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση από Δευτέρα 9.11.2020 θα το βρείτε στο συνημμένο αρχείο. Τα μαθήματα θα γίνουν σύμφωνα με το τρέχον ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου.

Γενικές οδηγίες:

Στην ιστοσελίδα του σχολείου: http://1lyk-nikaias.att.sch.gr  και στο μενού «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ» βρίσκονται επικαιροποιημένα 

1.  το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων 

2. το ωράριο λειτουργίας του σχολείου και

3. τα email επικοινωνίας και οι σύνδεσμοι  (links) των καθηγητών για την τηλεκπαίδευση. 

Η σύνδεση στα διαδικτυακά μαθήματα μπορεί να γίνει είτε μέσω υπολογιστή (desktop, laptop, netbook κλπ), είτε μέσω tablet ή κινητού (smartphone) είτε μέσω τηλεφωνικής κλήσης εφόσον δεν διαθέτουν internet.

Για όσους χρησιμοποιούν υπολογιστή δεν είναι απαραίτητη η εγκατάσταση του προγράμματος webex, προτείνεται όμως για καλύτερη χρήση του. Διαφορετικά συνδέεται μέσω ενός φυλλομετρητή (Browser).

Για όσους έχουν tablet ή κινητό (smartphone) υπάρχει η αντίστοιχη δωρεάν εφαρμογή cisco webex meetings.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις δεν υπάρχει χρέωση δεδομένων από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την πρόσβαση και σε αυτή την πλατφόρμα.

ΟΔΗΓΙΕΣ  ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ:
Με υπολογιστή:
•        Μπαίνεις στη ιστοσελίδα του σχολείου http://1lyk-nikaias.att.sch.gr
και βρίσκεις το μενού «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ». Εκεί ενημερώνεσαι για τους συνδέσμους των καθηγητών.
 
•        Βρίσκεις  το σύνδεσμο (link) του καθηγητή σου είναι της μορφής: https://minedu-secondary.webex.com/meet/……... και πατάς (με αριστερό κλίκ) το σύνδεσμο

.•        Στην οθόνη εμφανίζονται δύο τρόποι σύνδεσης. Ο πιο απλός τρόπος σύνδεσης (συστήνεται σε όσους δεν έχουν μεγάλη εξοικείωση με Η/Υ) είναι μέσω internet browser (chrome, firefox, …) οπότε επιλέγεις “join from your browser”.  Εναλλακτικά μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή «install webex.com» να την εγκαταστήσεις και να συνδέεσαι μέσω αυτής .•        Εισάγεις το επώνυμό σου (το επώνυμο ΠΛΗΡΕΣ) και το όνομά σου

.•        Το πεδίο email είναι προαιρετικό και μπορείς να το αγνοήσεις

.•        Ρυθμίζεις τα απαραίτητα για ήχο και εικόνα

.•        Επίλεξε « Join»  για να συνδεθείς. Περιμένεις να γίνεις αποδεκτός/ή.

•        Συνδέεσαι στην ηλεκτρονική τάξη του καθηγητή με κλειστή την κάμερα.

Με χρήση tablet ή κινητού:

•        Να εγκαταστήσεις την εφαρμογή Cisco Webex Meetings από το google play ή τον αντίστοιχο στο iphone.
•        Επίλεξε τον σύνδεσμο του καθηγητή σου (ή αντίγραψέ τον στη μπάρα του browser)
•        Μην πατήσεις "Call" (προσοχή μη χρεωθείς) αλλά πάτησε "Join via installed app".

Με χρήση τηλεφώνου:

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει σύνδεση στο internet, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα Call In, δηλαδή την κλήση σταθερού Ελληνικού αριθμού από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο. Αυτό θα σας επιτρέψει να συμμετέχετε στο μάθημα και να παρακολουθήσετε το ηχητικό κομμάτι. Παρακαλούμε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα ΜΟΝΟ εφόσον δεν έχετε σύνδεση στο internet.

•        Ενημερώστε τον καθηγητή σας ότι θα παρακολουθήσετε τηλεφωνικά το μάθημα για να σας δώσει τον κωδικό της αίθουσας και να την ξεκλειδώσει. Ο κωδικός της αίθουσας δεν αλλάζει, μπορείτε να τον κρατήσετε και για επόμενα μαθήματα.
•        Από το τηλέφωνό σας καλέστε 211 990 2394. Προσοχή: αυτός είναι ο μόνος αριθμός που πρέπει να καλείτε. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα κλήσης διεθνών τηλεφωνικών αριθμών, όμως κάτι τέτοιο θα έχει υψηλές χρεώσεις. Χρησιμοποιείτε μόνο τον Ελληνικό αριθμό.
•        Όταν ακούσετε το πρώτο ηχητικό μήνυμα, πληκτρολογήστε τον εννιαψήφιο κωδικό της αίθουσας και στο τέλος πατήστε δίεση (#).
•        Στο τέλος του δεύτερου μηνύματος πατήστε απλά δίεση (#).
•        Αν ο καθηγητής έχει ξεκλειδώσει την αίθουσα συνδέεστε σ’ αυτή και μπορείτε να ακούσετε τον καθηγητή και τους συμμαθητές σας.
•        Αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να συνδεθείτε, επικοινωνήστε με τον καθηγητή.


Για περισσότερες πληροφορίες για την παροχή εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης μπορείται να επισκέπτεσθε τον ιστότοπο https://mathainoumeasfaleis.gov.gr/tilekpedefsi/).
Οι εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που έχουν εκδοθεί περί της εφαρμογής της σύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης συνεχίζουν να ισχύουν και επικαιροποιούνται για να περιγράψουν την εφαρμογή των συγκεκριμένων οδηγιών.
Τα ανωτέρω έχουν εφαρμογή και στην υλοποίηση της εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης προσαρμοσμένης κατά περίπτωση στις εξειδικευμένες εκπαιδευτικές – επικοινωνιακές ανάγκες, μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με σκοπό την κατά μέγιστο βαθμό διατήρηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, και επαφής μεταξύ των εκπαιδευτικών των Τμημάτων Ένταξης, παράλληλης στήριξης/ΕΒΠ/ Σχολικών Νοσηλευτών και μαθητών/τριών που φοιτούν σε γενικά σχολεία. Οι ως άνω εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων κλάδων καθώς και εκείνοι των κλάδων Ε.Ε.Π-Ε.Β.Π οργανώνουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αξιοποιώντας -όπου καθίσταται εφικτό- ποικιλία εκπαιδευτικών μεθόδων και εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, όπως π.χ. ασύγχρονα και σύγχρονα εργαλεία, καθώς και με την παροχή ψηφιακού υλικού και εξειδικευμένης Υποστηρικτικής Τεχνολογίας για την ψηφιακή προσβασιμότητα (http://prosvasimo.iep.edu.gr/el/). Επίσης, δύναται να αξιοποιηθεί υλικό από τα παρακάτω links της εκπαιδευτικής τηλεόρασης:
http://www.edutv.gr/index.php/eidiki-agogi
http://www.edutv.gr/index.php/mathainoume-sto-spiti/videos/mathainoume-sto-spitinoimatiki-glwssa


Σημ. Την εβδομάδα απο 9.11.2020 έως και 13.11.2020 δεν θα γίνουν τα μαθήματα του κ. Στρατή λόγω ασθενείας. Επίσης δεν θα γίνονται τα μαθήματα στον κ. Ακσαρίδη.


Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων


 

 
   

ΝΕΑ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ  

   

Ο ΚΑΙΡΟΣ  

   
© 1o ΓΕΛ ΝΙΚΑΙΑΣ